Excursió amb raquetes de neu (4 hores)

Familiaritzar als alumnes en les activitats al medi de l’alta muntanya i la neu per mitjà d’una excursió amb raquetes i tallers hivernals

OBJECTIU

Aquesta sortida escolar té com a objectiu familiaritzar als alumnes en les activitats al medi de l’alta muntanya i la neu per mitjà d’una excursió amb raquetes i tallers hivernals, permeten que l'alunmat descobreixi l’entorn natural a l’hivern i totes les seves possibilitats.

L'activitat es realitza a l’Estació d'Esquí i Muntanya de Vallter 2000, dintre del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freserr.

L'ACTIVITAT

L'activitat que us proposem per els vostres alumnes és dur a terme una excursió amb raquetes per l'entorn de l'estació d'esqui, on els alumnes aprendran els orígens d'aquesta modalitat i les nocions bàsiques per fer una sortida amb raquetes i progressar amb en les diferents tipus de neus i pendents, i el mateix temps descobriran el magnífic entorn de Vallter 2000, gaudint del bosc, riu, la flora i la fauna així com identificar les muntanyes que envolten la sortida.

En mig de l'excursió, realitzarem els diferents tallers hivernals (nivologia bàsica: en aquest taller es realitzarà l’estudi del mantell nival per conèixer i valorar l’estabilitat del mateix i la probabilitat del risc d’allaus, construcció Refugi de fortuna: en aquest taller aprendrem a construir els diferents refugi de fortuna o iglús que podrien servir per passar una nit al exterior o protegir-nos d’una tempesta a alta muntanya, seguretat hivernal: Coneixerem el funcionament de l’Arva, la pala i la sonda i com es realitza un rescat a una víctima d’una allau .


 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES:

  • Aprenentatge tècniques bàsiques de progressió amb raquetes de neu
  • Descoberta del entorn (paisatge, fauna i flora).
  • Iniciació a la muntanya hivernal
  • Aprendre a treballar en grup
  • Fomentar l'activitat física

LLOC DE L’ACTIVITAT

L’activitat la realitzarem dintre del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser, amb trobada a la base de l’Estació d’Esquí i Muntanya de Vallter2000.

HORARIS I DISPONIBILITATS

Mesos: Desembre, Gener, Febrer, Març i Abril.

Dies: dilluns a divendres.

Horari: a convenir. (amb reserva prèvia)

 

PREU

25€/alumne (inclou: guia de muntanya, assegurances RC i d'accidents i material per l’excursió (raquetes i pals) i material tècnic per realitzar els tallers)

Mínim de nens: 10