Beneficis de la Bicicleta

26/03/2020
Jaume Vila

Arriba la primavera i l'estiu i la bicicleta és una de les millors opcións.

Guies Nord Sud ja fa molts anys que apostem per la bicicleta de muntanya, la diversitat de paisatges que el Ripollès i la comarca de Girona ens dona fa que us volguem acostar els racons més especials del Pirineu de Girona . Es per això que vam fer una aposta el 2015 per crear Zona Btt pirineu de Girona, un projecte que engloba tots els serveis de la bicicleta de muntanya que el Ripollès pot oferir. 

El 2019 també vam adquirir el lloguer de Bikes Ripoll per poder donar cobertura de lloguer de bicicletes el Ripollès, Garrotxa i Cerdanya de tot tipus de bicicletes, Mountain bike, ebike, carretera i passeig.

I creiem molt a nivell de salut en aquesta pràctica esportiva :

Passejar en bicicleta és un esport apte per a totes les edats i comporta una despesa energètica considerable.

Si es pedaleja a un ritme mitjà, es cremen entre 300 i 600 calories per hora.

Si es pedaleja a un ritme més elevat (uns 20 km/h) es passa de les 500/600 kcal/h.

Serveix per a muscular el cor lleugerament, ventilar els pulmons i oxigenar els músculs, per tant preveu les malalties cardiovasculars.

A més, quan anem en bicicleta no aguantem el pes del nostre cos, per tant és una activitat ideal per a persones amb sobrepès, amb articulacions febles o per a aquelles que es recuperen d'una lesió o ferida.

Gràcies a la bicicleta es musculen les cuixes, els panxells i les natges, i també es treballa el tors, els braços, la part baixa de l'esquena i els abdominals, sobretot els laterals. A banda dels beneficis físics, quan un s'acostuma a anar en bicicleta s'eviten els embussos de trànsit, es respira aire fresc, s'estalvia temps i diners en combustible, i a més es segreguen endorfines.

Abans de sortir a fer una passejada en bici, estudieu l'itinerari, sobretot si és per la muntanya, per conèixer els desnivells, l'estat del terreny, la distància, etc.

Aquest estiu us esperem per fer la vostra sortida a mida.