Via Ferrada a Ribes de Freser

24/05/2017

Guies Nord Sud us portem a descobrir la nova via ferrada de Ribes de Freser

Descobreix la sensació d'un escalador sense tenir nivell d'escalada i amb màxima seguretat

VIA FERRADA RIBES DE FRESER

La Roca de la Creu i camí equipat del “Castell de Segura”
Un itinerari de descoberta que permet arribat amb seguretat a zones de difícil accés per a gaudir d’un meravellós entorn tot endinsant-vos en el granòfir de Ribes, d’origen volcànic i únic a Catalunya.
La via ferrada és un recorregut traçat a la paret de la roca, equipat de manera que permet a l’usuari autoassegurar-se a un sistema de protecció (cable de línia de vida) contra les caigudes, mitjançant un absorbidor d’energia, mosquetons, talabard i casc. Disposa d’elements d’ajuda a la progressió com esglaons així com preses de mà o de peu. La via ferrada implica a realització d’activitat física i el seu interès va des de l’esport, fins a les activitats terapèutiques passant per l’educació i el turisme.

T'iniciaràs en la progressió per paret d'una forma molt suau. Per avançar, aniràs subjecte a un arnès, que estarà unit a un dissipador especial per ferrades, que t'ajudarà en la progressió en cas que ho necessitis.

La ruta està equipada per material divers: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts penjants i tirolines, tot per assegurar la teva ascens a les zones de difícil accés!
No et preocupis, encara que sigui la primera vegada, la seguretat estarà gestionada pels guies. A més, hi haurà un cable d'acer instal·lat al llarg de la via al qual se li acoblen 2 mosquetons especials per ferrada, units a l'arnès del ferratista per un dissipador d'energia.