BALCONS DEL MONTBLANC

Un viatge per descubrir a peu totes les cares del Montblanc i els seus voltants més atractius.

Aquest un viatge pensat perquè tothom que li agradi la muntanya, la natura i les noves experiències (sigui independent el nivell físic) pugui gaudir d’unes rutes mítiques del bressol de l’alpinisme i l’excursionisme!

Per això us proposem una estada mítica als Alps, on gaudirem de diferents excursions per la vall, excursions amb grans vistes, telefèrics àpats i un llarg etc...

 

DATES  A concretar
DURADA 7 dies (5 dies d'activitat i 2 dies de viatge) 
ALLOTJAMENT

Hotel al poble del costat de Chamonix les Houches (en règim de mitja pensió).

NIVELL DIFICULTAT  
MATERIAL NECESSARI  
PREU 1.525 €/persona
inclou
 • Guia titulat durant els 7 dies que dura el viatge.
 • 6 nits d'Hotel en règim de mitja pensió
 • Transport amb furgoneta (anada i tornada de Catalunya a Chamonix), més els trasllats interns per anar als punts de sortida de les rutes.
 • Pícnic de tots els dies que hi ha excursió.
 • Assegurança accidents.
 • Tiquets dels diferents telefèrics i trens.
 • Peatges.
no inclou
 • Begudes extres.
 • Souvenirs.
 • Àpats dels dies que es faci turisme.

 

A continuació us detallem una mica com està pensat aquest viatge, amb un planning aproximat i les rutes que estan pensades!

Abans per això, s’ha de fer esment i recordar el lloc on som i que les sortides són en un ambient de mitja/alta muntanya, sobretot per la qüestió meteorològica, que és la que ens manarà durant tota la setmana...Us comentem això perquè en aquest plannig, em situat cada excursió en un dia concret de la setmana, però el programa pot ser variat en qualsevol moment segons les condicions meteorològiques per tal de les rutes es puguin gaudir el màxim!

 

Programa:

Primer dia: Viatge amb furgoneta de Catalunya cap a Chamonix (Les Houches). Es faran parades cada 2 hores, i una parada més llarga per dinar per dinar. Després d’estirar les cames, ens dirigirem cap a Chamonix (Les Houches), on ens instal·larem a l’hotel, soparem i farem reunió per explicar com s’organitzarà la setmana.

 

Segon dia: Le Lac Blanc. És una de les rutes clàssiques de la zona. Aquest dia tenim dos opcions de sortida, la completa o una opció més suau:

 • La opció completa té una distància d’uns 13'5 km amb un desnivell d'uns 950 metres que ens permetrà veure tot el massís del Mont Blanc, l’aiguille d’Argentiere, el massís de les aiguilles Rouges...

 

 • La opció més suau, però no menys espectacular, té una disitància de 9 km i un desnivell positiu acumulat de +250m. És una ruta que també ens permetrà gaudir de gran part de les grans vistes que podran veure els companys que facin la ruta sencera. Els d’aquesta opció, guanyaran desnivell gràcies als telefèrics! Els que triin aquesta sortida, tenen la opció d'esperar al grup que fa la ruta llarga, i baixar a Chamonix amb ells!

 

Tercer dia: Els Chalets de Miage. Ens dirigirem amb vehicle fins a la zona de Contamines. Aquest tercer dia, també hi ha dos opcions de sortida:

 • Els que fan la sortida completa, realitzaran una ruta circular d’uns 13km i uns +900 mts de desnivell positiu, que els permetera descobrir la vessant oest de la regió del Mont Blanc. Els Domes de Miage i l’Aiguille de Bionasay, uns dels quatre mil de la zona, que ens obsequiaran amb unes magnífiques vistes de les glaceres i cims d’alta muntanya! 

 • Els que faran la ruta suau, arribaran al mateix objectiu del dia, els Chalets de Miage, però amb una ruta més curta i més suau. Té uns 8,5 km amb un desnivell positiu acumulat d'uns +500m.

 

Quart dia:  Aguille du Midi - Plan de l’Aguille - Montenverse. Clàssica entre les clàssiques: agafarem el telefèric que ens pujarà a l’Aguille du Midi, gràcies al teleferic ens transportarà d’una alçada de 1035 metres a casi 3842 metres en 20 minuts. Podrem veure impressionants vistes del Mont Blanc, Mont Blanc de Tacul, Mont Maudit i les grans Jourasses, a part de gran part de la Valle Blanche.

També agafarem el telefèric Helbroner, que ens permetrà creuar tota la Valle Blanche fins al refugi Torino, a Itàlia.

Desprès de gaudir de l’entorn i les vistes, tornarem agafar el telefèric per retornar fins a Plan de l’Aiguille, on aquí comença la ruta del dia. Es tractarà de baixar fins a Montverse, una travessa de tan sols 130 metres de desnivell positiu, amb unes impressionants vistes de la paret nord de l’Aiguille du Midi, per acabar a la Mer de Glace on veurem l’Aiguille Verte, el grna Dru i las Jourasses.

Cinquè dia, Balcons Sud. Aquest dia canviarem de país, creuarem el túnel del Montblanc per passar a Coumayer (Itàlia) i gaudir de les exepcionals vistes del Monte Bianco.

Sortirem a peu des de la mateixa població de Coumayer fins al refugi Bertone i fer una travessa per sobre 2000 metres fins al refugi Bonatti, podrem veure tot el massis del Mont Blanc des de la seva vessant italiana. La travessa té uns 11km amb un desnivell positiu de +900 mts.

L’opció més suau i curta del dia, és bàsicament enfilar-nos directament al Refugi Bonatti, on podrem veure la Punta Walker (4208 mts), que és la punta culminant de les Grans Jourasses. La ruta té uns 7 km i un desnivell positiu acumulat de +450 mts aprox.

Sisè dia, no cal que sigui el dissabte el dia concret per fer turisme. Aquest dia és el dia que tenim de comodí pel tema del temps, el dia que ens toqui de mal temps o de boires etc i es consideri que no val la pena fer l’excursió programada, doncs destinarem a fer turisme! El tema ideal és tenir tots els dies amb bon temps, llavors el dia de turisme el faríem a la meitat de setmana per tal de poder fer un dia de descans...però això ja es veurà, qui ens mana és el temps.

Pel tema visites turístiques, tenim vàries opcions pensades, com les Gorges de Dionaz, Feracheval...però estem obert a propostes, ja que es pot decidir què anar a visitar a última hora...no depenem de ningú pels transports!!

Setè dia, dia de tornada a casa!!!